Reiks un Henny plašākai publikai prezentē savu jauno kopdarbu “Sajūtu Tevi”

Reiks un Henny plašākai publikai prezentē savu jauno kopdarbu “Sajūtu Tevi”

2022. gada 11. marts, Foto: Publicitātes fotogrāfija

Šodien, 11. martā Reiks un Henny jeb īstajā vārdā Henrijs Mucenieks plašākai publikai prezentēs savu jauno kopdarbu “Sajūtu Tevi”.

“Šis ir stāsts par mīlestības noslēpumu,” iesāk Reiks. Dziesmas tapšanas pirmsākumi meklējami pirms pusotra gada, spēlējot ģitāru un tverot dažādas noskaņas no iepriekšējā naktī piedzīvotā. “Es kaut ko uzrakstīju un tad devos pie sava drauga Mārtiņa Rudzīša (Neon Saturdays). Mēs esam diezgan tuvi draugi, un mums patīk kopā muzicēt, tāpēc mēs ierakstījām demo, un man tas ļoti patika. Pēc kāda laika devos pie vēl cita sava drauga un ģitārista Henrija Mucenieka, kurš vienmēr uzstājas ar mani visos koncertos, un lūdzu pamēģināt noķert kādu melodiju. Mēs salikām dažus vārdus, atskanēja melodija, un tas patiesībā bija ļoti ātri,” skaidro Reiks.

Dziesma tika ierakstīta HQ studijā, producenta Mārtiņa Gailīša (Double Faced Eels) pavadībā. “Viņš ir labs producents, tāpēc mēs nolēmām to izveidot kopā, ” par producenta izvēli bilst Reiks.
Dzīvās bungas dziesmai ierakstīja Dairis Petrauskis, un, kā atzīst Reiks, ar šo komandu sastrādāties kopā bija lieliska pieredze – “tas bija diezgan garš ceļš, bet mēs to paveicām”.

Jautājot par dziesmas vēstījumu, Reiks atbild: “Īstenībā nav bijis daudz tādu dziesmu kā šī, kurā es negribu neko teikt, es gribu uzdot jautājumus par to, ko es nesaprotu. Un es zinu, ka daudzi cilvēki jūtas tāpat, kad ir grūti saprast savas jūtas un visa jēgu.”

Trīs Reika vissvarīgākie pieturpunkti 2022. gadam: pabeigt bakalaura grāda studijas filmu producēšanā, vasarā doties uz ASV studentu apmaiņas programmā, lai uzlabotu angļu valodu un padarītu savu mūziku starptautisku, kā arī šī gada lielākais notikums – albums. Par to gan Reiks piebilst šādi: ”Vēlos uztaisīt albumu līdz oktobrim, bet nesteidzos, kvalitāte ir prioritāte!”

Subscribe
Notify of
0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments