Shipsea un latgaliešu repere Ūga vienojas dziesmā “Dunka”

Shipsea un latgaliešu repere Ūga vienojas dziesmā “Dunka”

2022. gada 27. jūlijs

Shipsea un latgaliešu repere Ūga vienojas dziesmā “Dunka”

Šā gada jūlijā pie skatītājiem nonāca video dziesmai “Dunka”, ko dzied Jānis Šipkēvics un repere Ūga. Šī dziesma ir daļa no Šipkēvica solo projekta Shipsea jaunā albuma “Apgaismo mani”, kas tika izdots jūnija sākumā. Video ieraksts tapis albuma prezentācijas koncertā Dailes teātra Mazajā zālē.

Kā stāsta Jānis Šipkēvics: “Es uzrunāju Ūgu jau tad, kad mani bija tikai šīs dziesmas skice un, lai arī iepriekš viņu nebiju saticis, mani bija savaldzinājis viņas latgaliski asais un, tajā pat laikā, ļoti jūtīgais veids kā viņa vārdos ietērpj savu asprātīgo domu. Šis dziesmas mūzikas autors esmu es, bet vārdus sarakstījis Marts Pujāts un Daiga Barkāne jeb Ūga.”

Savukārt, Ūga par sadarbību ar Shipsea stāsta: “Ar Jāni bija gods, kā arī izaicinājums sadarboties, jo, kā jau mēs visi zinām, Jānim ir super-dzidra dzirde mūzikā. Galarezultātā, paļaujoties uz savām maņām, ar lepnumu varu teikt, misija ir izpildīta! Paldies Shipsea par kopdarbu. Vēlos uzsvērt to, kā Jānis ir trāpījis tieši simtniekā ar pavadījuma izvēli.”

 

 

Subscribe
Notify of
0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments