OZOLS un NIKLĀVS semplē grupu TRANZĪTS, un izdod jaunu “ES NEVARU BŪT BALTS” versiju

OZOLS un NIKLĀVS semplē grupu TRANZĪTS, un izdod jaunu “ES NEVARU BŪT BALTS” versiju

2023. gada 11. janvāris

Hip Hop izpildītājs Ozols kopā ar “bītmeikeru” Niklāvu ir sagatvojuši jaunu singlu, kam par pamatu izmantota grupas “Tranzīts” leģendārā dziesma “Es nevaru būt balts”. Ideja par dziesmu radās radošajā nometnē 2022. gada vasaras nogalē.

Ozols: “Pēc vairākām studiju sesijām 2022. gada rudenī dziesmu nolikām malā, un turpinājām strādāt pie citām dziesmām. Tikai decembra nogalē tika ierakstīts jauns variants, ko arī publicējam plašākai auditorijai. Paldies Ralfam Rubenim par iespēju!”

Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem. Muzikālo darbību uzsāka 1996. gadā grupu “Fact” un “Rool Makaz” sastāvā. Solokarjeru uzsāka aizvadītās desmitgades sākumā ar debijas singlu “Neko 2005” (2000), pēc kura sekoja albumi “Cieņa un mīlestība” (2001), “Augstāk, tālāk, stiprāk” (2002), “Dūzis” (2003) un 2009. gadā izdotais albums “Neatkarība”. Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015. gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar savu piekto studijas albumu “Atpakaļ nākotnē”. Savas radošās darbības laikā Ozols uzstājies Dziesmu svētkos ar apvienoto kopkori, ar apvienību “Austrumubloks” viesojies pie eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, sasniedzis Zelta diska statusu ar albumiem “Cieņa un mīlestība” un “Augstāk, tālāk, stiprāk”, astoņas reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu.

Subscribe
Notify of
0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments