Ar singlu “Trompete” mūzikā sevi piesaka ģitārists Daniels Lauva

Ar singlu “Trompete” mūzikā sevi piesaka ģitārists Daniels Lauva

2023. gada 9. marts

Darbs pie debijas albuma aizsācies jau 2018. gadā, Danielam dzīvojot Lielbritānijā, Eseksā. “Trompete” ir pirmā albumam tapusī muzikālā skice. Tās tēmu sākotnēji bija plānots izpildīt ģitārai, taču dzīve ‘karstākajā” Anglijas grāfistē iedvesmoja to uzticēt džeza karalienei – trompetei.

Atgriežoties Latvijā, debijas albuma mikss un māsters tapis sadarbībā ar ierakstu studiju “No Fuss Audio” Tukumā. Albums klausītājus sasniegs jau 2023. gada pavasarī.

Jau agrā bērnībā Daniels izrādījis interesi par mūziku, veicis skaņu ierakstus magnetafonā un bieži lūdzis tēvam atskaņot džeza mūziku. Daniela tēvs, kurš ilgus gadus nodarbojies ar mūziku, atminas, ka bērnībā dēlam īpaši paticis trompetists Dizzy Gillespie. Jūtams, ka tas atstājis nospiedumu arī uz Daniela debijas singlu.

Skolas laikā Daniels spēlējis ģitāru dažādos kolektīvos, kas ļāvis iepazīties un izveidot draudzību ar Latvijā un pasaulē šobrīd pazīstamiem mūziķiem. Atrast savu skanējumu bijis ilgs, taču nozīmīgs process. Daniela izpildītā un komponētā mūzika pieredzējusi neskaitāmas transformācijas līdz piezemējusies instrumentālajā mūzikā ar elektronikas un ambient elementiem.

Mūziķis izsaka lielu pateicību visiem, kas snieguši iedvesmu un palīdzīgu roku singla, kā arī albuma tapšanā. Jo īpaši skaņu inženierim Valērijam Černejam un trompetistam Viesturam Galeniekam.

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next
Subscribe
Notify of
0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments