80+ gadīgi vīri izveido jaunu grupu “Vectēvi” un izlaiž singlu “Testaments”

80+ gadīgi vīri izveido jaunu grupu “Vectēvi” un izlaiž singlu “Testaments”

2023. gada 25. oktobris

Pie Latvijas mūzikas apvāršņa uzplaucis jauns koptets “Vectēvi”, kura dalībnieki ir 80+ vecumā! Viņi sevi piesaka ar dziesmu Testaments”, kurai ir tapis arī videoklips.

Kurš no viņiem dziesmu uzrakstījis, vīri paši neatmin. “Atmiņa domāta svarīgākām lietām” sacīja Indulis, kurš ir grupas pianists.

“Testaments” ir “Vectēvu” viena no šķautnēm, kas neļauj par zemu novērtēt dzīves pieredzi un neizsīkstošo spēku.

“Mēs aicināsim visus mums līdzīgi domājošos seniorus pievienoties jaunai kustībai “Neatdod lābāko laiku kaimiņam”“, ar sajūsmu atklāj Arvīds. “Ir lietas, ko lielākā daļa pasaules nesaprot. Mēs esam padzīvojušu vīru apvienība, kura vēlas likt cilvēkiem iedzļināties tajā, cik vecvecāku dzīve var būt vienkārša un jautra. Gaidiet vecumdienas ar nepacietību!!!”

“Video filmēšanas darbus vadīja viens foršs zaķis.. (pasmaida)..  Uzrakstiet taj avīzē: “Liels paldies visai komandai”. Nofilmējām ar pirmo, jo vajadzēja tikai pavadīt vienu  parastu dienu kameras priekšā. Prīmā”. Tā par klipa tapšanu sacīja Oļģerts (ģitārists).

“Vectēvi” ir ilggadēji, pieredzes bagāti mūziķi, kuri kaut kā visiem ir aizmirsušies. Savā laikā esot uzstājušies arī kopā ar dažādām zvaigznēm – ar kurām – to vairs var tikai minēt.

Kad jautāti pēc vēl kāda komentāra, “Vectēvi”, diemžēl, no tālākas intervijas atteicās, jo, pusdienlaikam tuvojoties, bija jāskrien pasnaust un uzņemt spēkus vakara dzīvei. Vīri atvadoties noteica: ”Nu tik sāksies! Dāmas, saturieties!”.

Dziesmas “Testaments” pirmatskaņojums @Radio SWH, rīta programmā TIK TIK TIK, 26.oktobrī!

Subscribe
Notify of
0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments